Головні причини вологості в квартирі

Одним з важливих параметрів здорового мікроклімату в квартирі є вологість. Оптимальним варіантом вважається її коливання у межах 45-60%. Саме тоді людям досить комфортно, а ось для розмноження цвілі та грибків умови не підходять.
Якщо ж вона постійно тримається на рівні 70%, то це вже говорить про вогкість. Чому виникає така проблема, чим це небезпечно та як повернути все в норму?

Чим небезпечне підвищення такого показника?
Перше, що явно вказує на присутність вогкості – погіршення стану предметів меблів та ремонту. При підвищеній вологості двері та шпалери змінюють свій колір, штукатурка відсиріває та може місцями відходити від стін. В першу чергу страждають паперові та дерев'яні предмети, які особливо схильні до негативного впливу вологи. Характерний запах вогкості з'явиться і в шафах, заражаючи собою весь одяг та домашній текстиль.
Але найстрашніше НЕ запах вогкості, а розмноження в її умовах численних колон цвілі та інших грибків. Підвищена вологість служить сигналом для зростання колоній, які викидають в повітря свої спори. Далі в процесі дихання вони потрапляють в організм людини та провокують розвиток хронічних захворювань, таких як алергія та астма.
Особливо небезпечні спори для людей з ослабленим імунітетом: дітей та літніх людей. З цієї причини, якщо в будинку підвищена вологість, просто необхідно вибрати осушувач повітря для боротьби з цією проблемою.

Основні причини підвищення вологості:
Поганий повітрообмін. Причина зазвичай криється в несправній вентиляції та у вікнах, які занадто щільно закриваються. Переконайтеся, що вентиляція справна та не засмічена, а вікна періодично залишайте на мікропровітрювання.
Порушення теплового балансу в квартирі. При цьому починають «плакати» вікна або з'являється конденсат на стінах. В останньому випадку необхідно ретельно перевірити поверхню стіни на наявність мікротріщин. Якщо вони виявлені – усунути, а якщо немає, то стіна потребує утеплення, так як занадто тонка.
Особливості ведення побуту. У квартирі може бути встановлений великий акваріум, є рослини, які потребують частого обприскування, або просто сушиться випрана білизна. У цьому випадку досить скоротити джерела підвищення вологості та не забувати регулярно провітрювати приміщення. Саме в цій ситуації допомагають професійні осушувачі повітря для будинку.Необхідність виконання будівельних робіт. Переконайтеся, що в підвалі будинку не стоїть вода, не йде пара від труб, дах не протікає. І при наявності наявних проблем – усунути їх.
Не варто ігнорувати підвищену вологість у квартирі, так як від цього показника безпосередньо залежить здоров'я всіх проживаючих у ній людей.

0

ИНТЕРЕСНО

    Хитрая упаковка, позволяющая обмануть потребителя (24 фото)

    Производители различных товаров нередко обманывают нас с помощью упаковки особого дизайна. Примеры хитростей, на которые они идут, вы найдете в этой интересной подборке.
    Хитрая упаковка, позволяющая обмануть потребителя (24 фото)
    Читать далее
    +4

    Как выглядели новые «хрущёвки» (18 фото)

    В наши дни мало кто хочет жить в «хрущёвке», но 50 лет назад квартира в таком доме была мечтой многих жителей СССР. Доступное и быстрое жилье, которое начали возводить при Никите Хрущеве, позволило решить проблему жилищного кризиса. В каждой квартире проживала одна семья, на каждого члена которой приходилось порядка 8 квадратных метров, при этом был отдельный санузел и кухня, чем не могли похвастаться прежние коммуналки и бараки. Всего за 15 лет с начала возведения «хрущёвок» в них переехали 127 миллионов человек, поэтому предлагаем взглянуть на то, как выглядели эти дома в то время.
    Как выглядели новые «хрущёвки» (18 фото)
    Читать далее
    +1

    Модники и модницы с улиц японских городов (31 фото)

    У японской молодежи свое представление о стиле и красоте, которое формируется под влиянием популярных трендов. По этой причине молодые люди умудряются совмещать в своем образе сразу несколько стилей, что позволяет им выделиться в любой компании. Давайте взглянем на модников и модниц с улиц японских городов, которые привыкли экспериментировать со своим стилем.
    Модники и модницы с улиц японских городов (31 фото)
    Читать далее
    0

    Странные и забавные фото с российских просторов (40 фото)

    В нашей стране регулярно происходят всевозможные странные вещи, к которым мы давно уже привыкли и попросту их не замечаем. Примеры подобных странностей ждут вас в этой подборке, фотографии из которой вызывают улыбки и недоумение.
    Странные и забавные фото с российских просторов (40 фото)
    Читать далее
    +1