Більш ніж 120 правозахисних, екологічних та інших громадських об’єднань закликають уряди заборонити імпорт російської та білоруської деревини

Київ / Брюссель, 3 березня 2022 року
Підтримана Білоруссю, Росія веде агресивну окупацію України. Сьогодні восьмий день вторгнення, вже загинули тисячі українських мирних жителів, у тому числі дітей. Росія не гребує обстрілами жилих районів, шкіл, дитячих садків та інших цивільних об’єктів. В наступні дні ситуація стане тільки гіршою.
Російське вторгнення є неможливим без суттєвих фінансових ресурсів. Як Росія, так і Білорусь сильно залежать від експорту природних ресурсів, включаючи деревину та продукти з неї, такі як палети, вироби з целюлози та меблі. В 2021 році обидві країни експортували деревини та продуктів з неї на понад 16 мільярдів доларів. Ця величезна сума є важливою для військових дій Росії – вона допомагає екіпірувати російських солдатів, заправляти їхні танки, виробляти їхні бомби.
Країни, що підтримують Україну, - США, ЄС, Японія та інші – також споживають велику кількість російської та білоруської деревини. Споживачами є багатьомільярдні компанії, такі як IKEA, Egger, Mondi, Kronospan та інші. Друзі України вже запровадили окремі економічні санкції проти Росії та Білорусі, але цього замало для зупинки щоденних смертей та знищень.
Саме тому більш ніж 120 екологічних, правоохоронних, антикорупційних та інших громадських об’єднань та активістів з України, Білорусі, США, Великобританії, Грузії, Молдови, Польщі, Німеччини та інших європейських країн звернулися до урядів дружніх до України країни з вимогою негайно заборонити імпорт усіх видів російської та білоруської деревини та товарів з неї.
Вони також звернулися до систем сертифікації деревини FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification) та SBP (Sustainable Biomass Programme) з вимогою призупинити сертифікацію російської та білоруської деревини, так як стале ведення лісового господарства не може передбачати вторгнення до мирної держави.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України також офіційно звернулося до європейських країн з вимогою заборонити імпорт російської деревини.
Будь-які зволікання із забороною такого імпорту – це ще більше смертей в Україні.

Повний перелік об’єднань, що підписали звернення, а також текст самого звернення і перелік найбільших покупців російської деревини додаються до листа.
Лінки на звернення:
EN: https://uncg.org.ua/support-ukraine-ban-russian-and-belorussian-wood-now/

UA: https://uncg.org.ua/pidtrymajte-ukrainu-zaboroniajte-rosijsku-ta-bilorusku-derevynu-priamo-zaraz/

RUS: https://uncg.org.ua/podderzhyte-ukraynu-zapretyte-rossyjskuiu-y-belarusskuiu-drevesynu-priamo-sejchas/

Контакти:
Єгор Гриник, Українська природоохоронна група: [email=vereuxvereux@gmail.com" target="_blank]vereuxvereux@gmail.com[/email] Tel/WhatsApp/Signal +: +380 67 891 1277

Sergei Dylevsky, Білоруська організація робітників (незалежна від держави): [email=bor.by.post@gmail.com" target="_blank]bor.by.post@gmail.com[/email], +48 695 614 692

Тара Ганєш (Tara Ganesh), Голова відділу лісових розслідувань, Earthsight, Великобританія: [email=taraganesh@earthsight.org.uk" target="_blank]taraganesh@earthsight.org.uk[/email]
Tel/WhatsApp/Signal: +447920053988

З повагою,комунікаційниця Української природоохоронної групи
Тетяна Шаміна


0

ИНТЕРЕСНО

    Хитрая упаковка, позволяющая обмануть потребителя (24 фото)

    Производители различных товаров нередко обманывают нас с помощью упаковки особого дизайна. Примеры хитростей, на которые они идут, вы найдете в этой интересной подборке.
    Хитрая упаковка, позволяющая обмануть потребителя (24 фото)
    Читать далее
    +4

    Как выглядели новые «хрущёвки» (18 фото)

    В наши дни мало кто хочет жить в «хрущёвке», но 50 лет назад квартира в таком доме была мечтой многих жителей СССР. Доступное и быстрое жилье, которое начали возводить при Никите Хрущеве, позволило решить проблему жилищного кризиса. В каждой квартире проживала одна семья, на каждого члена которой приходилось порядка 8 квадратных метров, при этом был отдельный санузел и кухня, чем не могли похвастаться прежние коммуналки и бараки. Всего за 15 лет с начала возведения «хрущёвок» в них переехали 127 миллионов человек, поэтому предлагаем взглянуть на то, как выглядели эти дома в то время.
    Как выглядели новые «хрущёвки» (18 фото)
    Читать далее
    +1

    Модники и модницы с улиц японских городов (31 фото)

    У японской молодежи свое представление о стиле и красоте, которое формируется под влиянием популярных трендов. По этой причине молодые люди умудряются совмещать в своем образе сразу несколько стилей, что позволяет им выделиться в любой компании. Давайте взглянем на модников и модниц с улиц японских городов, которые привыкли экспериментировать со своим стилем.
    Модники и модницы с улиц японских городов (31 фото)
    Читать далее
    0

    Странные и забавные фото с российских просторов (40 фото)

    В нашей стране регулярно происходят всевозможные странные вещи, к которым мы давно уже привыкли и попросту их не замечаем. Примеры подобных странностей ждут вас в этой подборке, фотографии из которой вызывают улыбки и недоумение.
    Странные и забавные фото с российских просторов (40 фото)
    Читать далее
    +1